OCMW wil jobkansen maatschappelijk kwetsbaren verbeteren

De OCMW's van Herselt, Hulshout en Westerlo gaan er samen voor zorgen dat maatschappelijk kwetsbare inwoners betere kansen krijgen om een job te vinden. Daarom ondertekenden de secretarissen en voorzitters van de drie OCMW's op donderdag 25 juni in de raadzaal van het gemeentehuis van Westerlo een inspirerende samenwerkingsovereenkomst. Samen met de formele ondertekening stelden de drie OCMW's ook de voor deze taak pas aangeworven trajectbegeleider, Bruno Liekens, voor. Hij wordt het gezicht (...en de handen en voeten) van deze samenwerking.

Anja Leflot, OCMW-voorzitter Hulshout: “De OCMW’s van Herselt, Hulshout en Westerlo bundelen hun krachten en middelen al geruime tijd. Zo organiseerden ze samen al een aantal sociale tewerkstellingsprojecten en werken ze samen rond opvoedingsondersteuning. De drie OCMW willen versterkt inzetten op tewerkstelling van kansengroepen en hun doorstroming naar het reguliere arbeidscircuit. Tewerkstelling is een van de speerpunten om mensen te integreren in de samenleving.”

Erik Valgaeren: “De nieuwe gezamenlijke trajectbegeleider, Bruno Liekens, begeleidt maatschappelijk kwetsbare inwoners, in hun weg naar een sociale of reguliere tewerkstelling. Aan werk geraken is tegenwoordig niet eenvoudig, nog minder als je een diploma mist, anderstalig bent, of andere problemen ervaart die je kwetsbaar maken.”

Kristof Welters: ‘De trajectbegeleider begeleidt deze mensen naar de juiste opleiding, de zoektocht naar werk en de eerste stappen op de werkvloer. De drie gemeenten tellen samen 1 342 werklozen (656 in Westerlo, 413 in Herselt en 273 in Hulshout). Heel wat organisaties en overheidsinstellingen zoals de VDAB en de Werkwinkel helpen mensen in hun zoektocht naar werk. Wij willen ons vooral richten op de maatschappelijk kwetsbare inwoners en onze leefloners. Werk blijft immers een hefboom om mee te doen in onze maatschappij’!

Trajectbegeleider Bruno Liekens gaat begin augustus van start. Hij zal zijn tijd verdelen en telkens een aantal dagen per week bereikbaar zijn in het OCMW van Westerlo (Verlorenkost 22/1), het OCMW van Herselt (Kerkstraat 1A) en het OCMW van Hulshout (Grote Baan 256).

 

OCMW-voorzitters Kristof Welters (Westerlo), Anja Leflot (Hulshout) en Erik Valgaeren (Herselt) schudden de hand met trajectbegeleider Bruno Liekens.