Pasgeborenen palmen bovenste verdieping oud rusthuis in

Op 3 februari verhuist het consultatiebureau van Kind en Preventie, in de volksmond beter bekend als het Kinderheil van de Merodedreef 106 naar de bovenste verdieping van het oude rusthuis in de Verlorenkost.

'Op deze manier wordt het consultatiebureau, dat erkend is door Kind en Gezin, mee een onderdeel van Het Huis van het Kind,' vertelt OCMW-voorzitter Kristof Welters. Dat Huis van Het Kind bestaat uit de dienst opvoedingsondersteuning en de ruilwinkel in het klooster in Heultje en uit de drie peuterspeelpunten in Hulshout, Herselt en Westerlo. Het peuterspeelpunt van Westerlo bevond zich al enkele maanden op de bovenste verdieping van het oude rusthuis, en nu komt daar dus het consultatiebureau bij.

De OCMW-site aan de Verlorenkost huisvest nu diensten die verzorging bieden aan de jongste en de oudste inwoners van Westerlo. Kind en Gezin en Kind en Preventie kunnen nu ook veel beter samenwerken met de verschillende OCMW-diensten. In onze strijd tegen kinderarmoede is dat een echt pluspunt!

Het oude rusthuis is met deze verhuis helemaal herbestemd. Op de benedenverdieping organiseert het OCMW samen met Welzijnszorg Kempen de dagopvang. Ook de voedselbedeling van De Toevlucht en de voorlopige dokterswachtpost kan je er vinden. Op de eerste verdieping is de tweedehandskledingdienst en de boodschappendienst van het OCMW gehuisvest. En op de bovenste verdieping hebben we nu het peuterspeelpunt, en het splinternieuwe consultatiebureau. 

De eerste consultaties zijn op 4 februari.

Meer info

www.kindenpreventie.be