Projecthuis De Dreef

Sociaal kwetsbaren, mensen die het minder breed hebben en alleenstaanden zijn welkom in Projecthuis De Dreef. Je kan er je verhaal kwijt en je leert er je vrije tijd op een zinvolle manier in te vullen. Ook kinderen worden opgevangen en begeleid. Projecthuis De Dreef wil een verbindende en versterkende hulpverlening bieden via krachtgericht groepswerk. Elke dag zijn er gratis activiteiten of vormingen rond verschillende thema's:

 

 

 

Ontmoeting en vorming

In de groepswerking komen thema's zoals welzijn, budget en gezondheid aan bod. Je ontmoet er andere mensen. Je vertelt je verhaal en je kan er terecht met vragen.

De groepswerking is ook een ideale gelegenheid om kennis te maken met de andere initiatieven van De Dreef.

Buddyproject

Een vrijwilliger (een buddy) gaat samen met jouw of een kleine groep op stap. Zo bouw je een vertrouwensband op en maak je samen tijd vrij om je zorgen opzij te zetten. 

Peter-meterproject

Voor de tieners is er het peter-meterproject. Een vrijwilliger gaat samen met hen op stap, doet leuke, ontspannende activiteiten en ondersteunt de tiener bij zijn/haar schoolse activiteiten. Een keer per maand komen de ouders samen voor de oudergroep.

Kinderwerking en huiswerkbegeleiding

Voor de kinderen is er een kinderwerking en huiswerkbegeleiding aan huis. Op woensdagnamiddag zijn er leuke activiteiten voor de kleinsten in de Kinderclub.

Voor anderstaligen

Anderstaligen kunnen extra ondersteuning krijgen bij het leren van de Nederlandse taal.

Meer info