Horeca, bedrijven en winkels

Laatste aanpassing op maandag 28 december 2020

Horeca en recreatie

Alle drank- en eetgelegenheden zijn gesloten.

Naast cafés, kantines en restaurant zijn ook binnenspeeltuinen, bowlingzalen, bungalowparken, campings, dancings, discotheken, feestzalen, jaarmarkten, kermissen, kerstmarkten, receptiezalen, rommelmarkten, toeristische vakantieparken, winterdorpen en zwembaden, kerstmarkten en winterdorpen gesloten.

Uitzonderingen

 • Afhaalmaaltijden met niet-alcoholische dranken tot 22 uur
  Afhaalmaaltijden met alcoholische dranken tot 20 uur
 • Alle logievormen, met uitsluiting van hun restaurant, drankgelegenheden en andere gemeenschappelijke faciliteiten
 • Grootkeukens en eetzalen van scholen, verblijfgemeenschappen, leefgemeenschappen en werkgemeenschappen
 • Collectieve faciliteiten voor dak- en thuislozen
 • Buitenspeeltuinen, bibliotheek en kerken

Bij de weinige horeca-activiteiten die wel toegelaten zijn gelden volgende regels: 1,5 meter afstand tussen tafelgezelschappen, maximum 4 personen per tafel, enkel zitplaatsen, geen bediening aan de bar, mondmaskers en registratie.

In onze horecagids vind je een overzicht van alle horecazaken in Westerlo.

Woensdagmarkt

Naar de wekelijkse woensdagmarkt in Westerlo? Het maximum aantal bezoekers dat toegelaten is, bedraagt 1 bezoeker per 1,5 lopende meter aan het kraam. Mondmaskers zijn verplicht, zowel voor klanten als voor marktkramers en hun personeel. Er is een circulatieplan. Er mag op heel de markt geen voeding of drank aangeboden of genuttigd worden. De kraampjes met drank en voeding om mee te nemen staan op het einde van de markt. Je mag de markt alleen, of met een van je minderjarige kinderen bezoeken. Een marktbezoek mag maximum 30 minuten duren.

Winkels en diensten

Op https://economie.fgov.be/nl/themas/ondernemingen/coronavirus/toegelaten-economische/coronavirus-indicatieve-lijst staat de lijst van winkels en diensten die open mogen zijn of gesloten moeten blijven.

 • Moeten gesloten blijven: schoonheidssalons, niet-medische pedicuren, nagelsalons, massagesalons, kappers, tatouagezaken.

Per winkel mag je maximaal dertig minuten binnen zijn. Mondmaskers zijn verplicht en hou je 1,5 meter afstand van anderen. Het aantal klanten dat tegelijkertijd binnen mag is beperkt tot 1 per 10 vierkante meter zodat samenscholingen worden vermeden. Goede verluchting en regelmatige desinfectatie zijn de standaard. De maatregelen gelden ook voor eventuele buitenruimten. Winkels zijn verantwoordelijk voor de organisatie van de rijen buiten. Winkels zijn open op de gebruikelijke uren en dagen.

 • Nachtwinkels zijn gesloten om 22 uur.
 • De verkoop van alcohol is verboden tussen 20 en 5 uur. 
 • Het gebruik van waterpijpen is verboden op publiek toegankelijke plaatsen.
 • Het is verplicht om alleen te winkelen, tenzij voor mensen die niet zelfstandig kunnen winkelen (minderjarigen en hulpbehoevenden). 

Ambulante handel

In de zeven Westelse dorpen hebben 16 viskramen, groentenkramen, kippenkramen en hamburgerkramen een standplaats. Ook in en aan die kramen geldt mondmaskerplicht en een samenscholingsverbod voor meer dan vier personen. Voeding en drank mogen niet ter plaatse geconsumeerd worden. Interesse om zelf zo'n standplaats uit te baten? Kijk na hoe je dat moet aanvragen op de webpagina ambulante handel.

Huis-aan-huisverkoop is verboden.

Ondernemend Westerlo

Via de website www.ondernemendwesterlo.be geven we je een overzicht van de ondernemingen, winkels en horecazaken in Westerlo (2260). Ben je zelf handelaar in Westerlo, en wil je gratis mee op deze site? Vul dan het contactformulier op www.ondernemendwesterlo.be in en we voegen jouw gegevens snel toe. DOEN!

Meer info, veiligheid en steunmaatregelen

Contact

Lokale economie en landbouw
Gemeentehuis verdieping 1
Boerenkrijglaan 61
2260 Westerlo
België
09:00 - 12:00
enkel na afspraak
09:00 - 12:00
enkel na afspraak
14:00 - 16:00
enkel na afspraak
09:00 - 12:00
enkel na afspraak
09:00 - 12:00
enkel na afspraak
Gesloten
Gesloten
09:00 - 12:00
enkel na afspraak
18:30 - 20:30
enkel na afspraak