Horeca, ondernemingen en winkels

Westerlo staat ook tijdens de coronacrisis open voor ideeën en initiatieven van horecazaken, ondernemers en winkels om Westerlo verder aangenaam en ondernemend te maken.

Ambulante handel

De zestien kramen die in de zeven Westelse dorpen een standplaats hadden voor de coronacrisis hebben die sinds half mei allemaal terug ingenomen. Het gaat over viskramen, groentenkramen, kippenkramen en hamburgerkramen. Interesse om zelf zo'n standplaats uit te baten? Kijk na hoe je dat moet aanvragen op de webpagina ambulante handel.

Horeca

Restaurants en café's zijn opnieuw open. Kijk eerst in onze horecagids of op www.ondernemendwesterlo.be om te zien welke horecazaken in Westerlo open zijn.

  • Tafels staan minstens 1,5 meter uit elkaar, of zijn van elkaar gescheiden door een plexiglazen wand of een gelijkwaardig alternatief van minsten 1,8 meter hoog.
  • Enkel zitplaatsen aan tafel zijn toegestaan.
  • Maximum tien personen per tafel.
  • Klanten moeten aan hun eigen tafel blijven zitten.
  • Het dragen van een mondmasker door het personeel is verplicht in de zaal.
  • Het dragen van een mondmasker door het personeel is verplicht in de keuken, met uitsluiting van functies waarvoor een afstand van 1,5 meter kan worden gerespecteerd.
  • Er is geen enkele bediening aan de bar toegestaan, met uitzondering van eenmanszaken met naleving van een afstand van 1,5 meter.
  • Terrassen en openbare ruimten worden georganiseerd overeenkomstig de voorschriften bepaald door de gemeentelijke overheid en met respect voor dezelfde regels als deze die binnen gelden.
  • Drankgelegenheden en restaurants mogen tot 1 uur ‘s nachts open zijn

Woensdagmarkt

De wekelijks woensdagmarkt is sinds 20 mei met 50 kramen terug in Westerlo en dat na een afwezigheid van acht weken. Vanaf woensdag 1 juli zijn weer alle kramen present.

Winkels

Winkels in Westerlo mogen vanaf 11 mei een tentje of overkapping plaatsen zodat hun klanten beschermd zijn tegen regen en wind. Uiteraard mogen die constructies voetgangers niet hinderen.

pdf bestandcoronamaatregelen_opening winkels vanaf 11 mei.pdf (54 kB)

Openingsuren en sluitingsdagen blijven behouden. Ze mogen niet uitgebreid worden.

Ondernemend Westerlo

Via de website www.ondernemendwesterlo.be geven we je in deze uitzonderlijke tijden een overzicht van de ondernemingen, winkels en horecazaken in Westerlo (2260). Ben je zelf handelaar in Westerlo, en wil je gratis mee op deze site? Vul dan het contactformulier op www.ondernemendwesterlo.be in en we voegen jouw gegevens snel toe. DOEN!

Meer info

Steunmaatregelen

Een overzicht van steunmaatregelen en hoe je ze moet aanvragen vind je op www.voka.be/coronavirus-steunmaatregelen.

Contact

Lokale economie en landbouw
Gemeentehuis verdieping 1
Boerenkrijglaan 61
2260 Westerlo
België
09:00 - 12:00
enkel na afspraak
09:00 - 12:00
enkel na afspraak
14:00 - 16:00
enkel na afspraak
09:00 - 12:00
enkel na afspraak
09:00 - 12:00
enkel na afspraak
Gesloten
Gesloten
09:00 - 12:00
enkel na afspraak
18:30 - 20:30
enkel na afspraak
Warning 21 juli gesloten