Horeca, ondernemingen en winkels

Laatste aanpassing op donderdag 1 oktober 2020 om 10.15 uur.

 

Horeca

Restaurants en café's mogen open zijn tot 1 uur 's nachts. In onze horecagids en op www.ondernemendwesterlo.be vind je alle horecazaken in Westerlo.

  • Reserveer best vooraf.
  • Een tafelgezelschap bestaat uit maximum 10 personen.
  • Blijf aan tafel zitten.
  • Je moet een mondmasker dragen. Het is verplicht vanaf 12 jaar. Zit je aan tafel? Dan is een mondmasker niet nodig. Naar het toilet? Zet je masker terug op! Ook het horecapersoneel draagt mondmaskers.
  • Je geeft je contactinfo. Die wordt vier weken bijgehouden.
  • Er is een afstand van minstens 1,5 meter tussen de tafels of een fysieke afscheiding met bijvoorbeeld een plexiwand van minstens 1,8 meter hoog. Dat geldt ook voor tafels buiten.
  • Er is geen bediening aan de bar, met uitzondering van eenmanszaken.
  • Ook waterpijpen zijn verboden.
  • Alle horeca-uitbaters nemen de nodige maatregelen én zien hier strikt op toe.

Woensdagmarkt

Naar de wekelijkse woensdagmarkt in Westerlo? Het maximum aantal bezoekers dat toegelaten wordt, is 1 bezoeker per 1,5 lopende meter aan het kraam. Mondmaskers zijn op de markt in Westerlo verplicht, zowel voor klanten als voor marktkramers en hun personeel. Er is een circulatieplan.

Winkels

Naar de winkel in Westerlo Centrum, in een van de zes andere dorpen of in Westelpark? Mondmaskers zijn verplicht en hou je 1,5 meter afstand van anderen. Het aantal klanten is beperkt tot 1 per 10 vierkante meter. Winkels zijn open op de gebruikelijke uren en dagen. Niet-private jacuzzi's, stoomcabines en hammans blijven gesloten, net zoals discotheken en dancings. Nachtwinkels zijn toe om 22 uur. De verkoop van alcohol is verboden tussen 22 en 6 uur.

Ambulante handel

In de zeven Westelse dorpen hebben 16 viskramen, groentenkramen, kippenkramen en hamburgerkramen een standplaats. Ook in en aan die kramen geldt de mondmaskerplicht en een samenscholingsverbod voor meer dan tien personen. Interesse om zelf zo'n standplaats uit te baten? Kijk na hoe je dat moet aanvragen op de webpagina ambulante handel.

Ondernemend Westerlo

Via de website www.ondernemendwesterlo.be geven we je in deze uitzonderlijke tijden een overzicht van de ondernemingen, winkels en horecazaken in Westerlo (2260). Ben je zelf handelaar in Westerlo, en wil je gratis mee op deze site? Vul dan het contactformulier op www.ondernemendwesterlo.be in en we voegen jouw gegevens snel toe. DOEN!

Meer info en steunmaatregelen

Contact

Lokale economie en landbouw
Gemeentehuis verdieping 1
Boerenkrijglaan 61
2260 Westerlo
België
09:00 - 12:00
enkel na afspraak
09:00 - 12:00
enkel na afspraak
Gesloten
Gesloten
09:00 - 12:00
enkel na afspraak
18:30 - 20:30
enkel na afspraak
09:00 - 12:00
enkel na afspraak
09:00 - 12:00
enkel na afspraak
14:00 - 16:00
enkel na afspraak