Werken Aquafin op de ring aan het oude kasteel en in de Guldensporenlaan

  • 6 augustus 2020

Op maandag 17 augustus start Aquafin met werkzaamheden langs de Merodedreef, ter hoogte van de Polderstraat en het Veiligheidscentrum. De werken duren tot eind oktober. Doorgaand verkeer in beide richtingen moet rekening houden met eventuele vertragingen.

Er wordt gewerkt aan de kant van het centrum. De Polderstraat is tijdelijk afgesloten voor alle verkeer. Fietsers moeten er oversteken en kunnen het fietspad langs de ring aan de kant van het Veiligheidscentrum in twee richtingen gebruiken.

Waterzuiveringsstation Kwarekkendreef

In het waterzuiveringsstation achter Veiligheidscentrum de Marly komen verzamelriolen uit Westerlo en Herselt toe. De installatie zuivert het afvalwater van 32 000 mensen. Bij zware regenbuien kan ze het bijkomende water niet goed genoeg verwerken. De aanleg van stuwputten kan dit verhelpen. Ze zorgen ervoor dat er tijdelijk meer water gebufferd kan worden in de riolering in de Merodedreef.

Daarnaast legt Aquafin ook een nieuwe overstortleiding richting Grote Nete aan. Die gaat dienst doen als een soort nooduitlaat van het rioleringssysteem: raakt de riolering ondanks de stuwputten toch vol bij hevige regen, dan kan het overtollige regenwater
makkelijker naar de Grote Nete.

Ook twee weken werken aan Guldensporenlaan

Ook ter hoogte van het kruispunt van de Guldensporenlaan met de Merodedreef worden
enkele stuwputten in de riolering gebouwd. Die werken duren twee weken, starten vermoedelijk in september en zorgen niet voor hinder voor doorrijdend verkeer en voor fietsers.

Vragen over dit project?

Op de website www.aquafin.be/particulieren/waarwerken-we/22952 lees je het recentste nieuws en kan je het verloop van het project opvolgen.

Heb je nog vragen over deze werken? Dan kan je terecht bij Aquafin op 03 450 45 45, contact@aquafin.be en www.aquafin.be. Bij noodgevallen buiten de werkuren en in het weekend is er het gratis noodnummer 0800 16 603.

contact@aquafin.be en 03 450 45 45
www.aquafin.be